PAS OP VOOR NAMAAKMACHINES EN BATTERIJEN!

Er is wel vaker sprake van plagiaat en namaak van merkproducten. Helaas blijven de machines en accu’s van Makita daar ook niet van gespaard. Het is voornamelijk op internet dat er wel eens vermeende koopjes worden aangeboden. Controleer daarom bij twijfel zorgvuldig de aangeboden machines en accu’s.

GEVAREN VOOR DE GEBRUIKER

Vervalste machines en batterijen kunnen snel tot gevaarlijke situaties leiden. In tegenstelling tot de originele Makitaproducten voldoen de vervalste producten niet aan de hoge Makitakwaliteit en werden ze ook niet uitgebreid aan onze veiligheidstests onderworpen. Bij namaakproducten kan er daarom niet alleen snel brand en schade aan de machines en laders optreden, ook kunnen ze letsels bij de gebruikers veroorzaken.

Onze machines en accu’s ondergaan ook uitgebreide tests om een ​​veilig transport te garanderen. Namaakproducten worden niet gecontroleerd en kunnen daarom een ​​risico vormen voor u en uw medemensen tijdens het transport. Bovendien vervallen eventuele garantieclaims voor machines en laders zodra er een namaakbatterij bij wordt gebruikt.

De namaakmachines en batterijen worden meestal aangeboden op online marktplaatsen, op social media of in dubieuze online winkels, bijvoorbeeld zonder opdruk of bedrijfsinformatie.

Makita N.V. is niet aansprakelijk voor ongevallen, persoonlijk letsel of materiële schade (bv. aan batterijen, machines of laders) veroorzaakt door het gebruik van namaakbatterijen of -machines.

namaakbatterij Makita

Dit is hoe een namaakbatterij eruit kan zien.
De afbeelding dient enkel ter illustratie, een werkelijke namaakbatterij kan er ook anders uitzien.  

Interne opbouw namaakbatterij Makita

De weergegeven batterij is alleen ter verduidelijking.

Schade aan lader door namaakbatterij Makita

Schade aan een lader door gebruik van een namaakaccu. 

Namaak slagmoersleutel Makita 1

Namaak accuslagmoersleutel met Makitalogo. 

Namaak slagmoersleutel Makita 2

Namaak accuslagmoersleutel. 

Namaak slagmoersleutel Makita 3

Vooral de slechte kwaliteit van de knoppen en displays valt op. 

VOORZORGSMAATREGELEN

Makita neemt maatregelen om te voorkomen dat namaakmachines en -batterijen zich verspreiden. Ondanks zorgvuldige en regelmatige controles kunnen dergelijke aanbiedingen helaas niet volledig worden vermeden. De volgende indicaties kunnen u helpen als u twijfelt over de authenticiteit van een Makitaproduct.

Bezoek een officiële Makitadealer, waar u zonder aarzelen originele Makitamachines en accu’s kunt kopen en tegelijkertijd deskundig advies kunt krijgen. Vind hier een Makitadealer bij jou in de buurt.

Enkele aanwijzingen om namaakproducten te herkennen, kunnen zijn:

  • Ontbrekende onderdelen op de machine of de accu; gebruik de afbeeldingen op onze website ter vergelijking.
  • Andere bediening dan u gewend bent van uw originele Makitaproducten.
  • Verkeerd logo of andere lettertypen op de opdrukken.
  • Gebruik van verschillende en inferieure materialen.
  • Spelfouten op de producten, in de productbeschrijving of de verpakking.
  • Artikelnummers die niet voorkomen in de omschrijving of op de verpakking.